Abba julkaisi harvinaisen viestin – tekstissä palataan muistelemaan Euroviisujen voittoa

Abba Euroviisut 1974

Legendaarinen ruotsalaisyhtye Abba voitti Euroviisut vuonna 1974 kappaleellaan Waterloo, minkä jälkeen alkoi koko maailman kattanut musiikkimaailman valloitus.

Yhtye on vuosien saatossa tullut tunnetuksi varsin maltillisesta tiedotuspolitiikastaan, mutta nyt – 50 vuotta viisuvoiton jälkeen – bändi julkaisi Instagram-tilillään harvinaisen ja varsin tunteikkaan päivityksen.

– Sitä on hieman pökerryttävää ajatella ja se pistää nöyräksi, että miljoonat teistä, jotka näkivät meidät ensimmäisen kerran euroviisufinaalissa 1974, ovat välittäneet musiikkimme usealle sukupolvelle, tekstin alussa sanotaan.

Mainos alkaa:

Tämän jälkeen muistoissa palataan myös viisutulosten jännittämiseen 50 vuotta sitten.

– Mitä unelmamme olivat noina jännittävinä hetkinä tai siinä kaaoksessa voitettuamme pienimmällä marginaalilla euroviisuhistoriassa? Ne olivat varmasti neljä eri unelmaa. Mutta kuinka suuria tahansa ne olivatkaan, todellisuus on ylittänyt ne.

Voit lukea päivityksen kokonaisuudessaan alla olevalta julkaisulta. Teksti on kuvissa, joten eteenpäin pääset nuolia klikkaamalla. Alempaa pääset fiilistelemään myös Waterloo-esityksen Euroviisuista 1974.

50 vuotta Abban voiton jälkeen, Euroviisut 2024 järjestetään mitä sopivimmassa paikassa: Ruotsin Malmössä.

Näin Abba muisteli Euroviisujen voittoaan ja sitä seurannutta menestystä:

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Henkilön ABBA (@abba) jakama julkaisu


Mikäli julkaisu ei näy, voit katsoa sen Abban Instagramissa.

Abba Waterloo (Euroviisut 1974):