Televisiointi

euroviisut televisiointi

Euroviisujen televisiointi on vuosittain Ylen harteilla, mutta se on kuluttajan kannalta oikeastaan paras mahdollinen vaihtoehto, koska lähetykset tulevat ilmaiseksi ilman mainoskatkoja. Yle tarjoilee sekä TV:n puolella että netissä suorat lähetykset semifinaaleista sekä finaalista.

Euroviisujen televisiointi – näin katsot musiikkikilpailun

Euroviisujen liput ei ole mikään helppo työ saada itselleen, koska halukkaita on aivan valtaisa määrä ympäri Euroopan. Näin ollen suurin osa katsojista on vastaanottimien äärellä.

Suomessa televisionnin hoitaa Yle, joka tarjoilee todella laadukkaita lähetyksiä Euroviisuista vuosi toisensa perään. Aikataulu on kisojen suhteen vakio, sillä ensimmäinen semifinaali on luvassa aina torstaina. Loput finaalipaikat ratkaistaan puolestaan torstain toisessa semifinaalissa. Massiivinen finaali on sitten ohjelmassa lauantai-iltana, jolloin kruunataan Euroviisujen voittaja.

Finaalilähetys on jäätävän koko luokan projekti, sillä voittajan selville saaminen kestää useiden tuntien ajan. Ensiksi finaalissa nähdään kaikkien 26 maan esitykset. Tämän jälkeen ohjelmassa on tauko-ohjelmaa, kun katsojat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan.

Tämän jälkeen päästään vasta pisteiden julkistuksen pariin. Ensimmäiseksi annetaan asiantuntijaraadin pisteet, jotka ilmoitetaan maa kerrallaan. Vasta tämän jälkeen on luvassa yleisöäänet, joiden julkistuksen jälkeen saadaan selville voittaja.

Vuoden 2023 Euroviisuissa pistelaskusysteemi sai melkoista kritiikkiä, kun Ruotsin Loreen pokkasi valtaisat määrät pisteitä juuri asiantuntijoilta. Sen sijaan yleisön suvereeni suosikki Käärijä ei asiantuntijoiden mielestä vakuuttanut, joten eromatka kasvoi suureksi. Edes aivan uskomattoman korkeat yleisöäänet eivät pelastaneet Käärijää, joka jäi kisassa toiseksi. Näin ollen vuoden 2024 Euroviisut käydään Ruotsin Malmössä.

Euroviisujen katsominen VPN-yhteydellä

Jos asut muualla kuin Suomessa, niin Euroviisujen katsomisen eteen pitää tehdä hieman erikoiskuvio. Nimittäin Ylen kanavat ja Yle Areena eivät näy ulkomaille, joten katsominen sitä kautta on mahdotonta. Ei kuitenkaan huolta, sillä tämän pystyy kiertää helpolla ja täysin laillisella tavalla. VPN-yhteydet mahdollistavat virtuaalisen sijainnin vaihtamisen, jolloin pystyt vaihtamaan sijaintisi ulkomailta esimerkiksi Suomeen. Näin ollen pystyt katsomaan Euroviisut suorana lähetyksenä normaaliin tapaan Yle Areenan kautta.

Esimerkiksi NordVPN tarjoaa laadukkaan ja edullisen yhteyden, jonka avulla pystyt vaihtamaan sijaintiasi. Kaiken lisäksi VPN auttaa myös suojaamaan tietokonettasi ja puhelintasi ulkopuolisten hakkeroiden hyökkäyksiltä, joten sinun on turvallista selailla internetiä ja kirjautua julkisiin WiFi-yhteyksiin.

Euroviisujen videot

Euroviisuista on tarjolla todella paljon materiaalia, joiden avulla fanit pääsevät entistä lähemmäksi esiintyjiä. Sisältöä on tuodaan fanien silmille muun muassa YouTubessa, jossa nähdään ennakkopätkiä jo ennen semifinaalien alkua. Euroviisujen artistit ovatkin kisapaikalla jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä, sillä heillä on hoidettavana erilaisia velvollisuuksia median suuntaan. Tämän lisäksi tietysti viralliset harjoitukset saa vetää ennen semifinaalien esityksiä.

Kannattaakin laittaa Eurovision Song Contest -kanava seurantaan YouTubessa, koska sieltä pääset parhaiten mukaan kisafiilikseen jo hyvissä ajoin ennen esityksiä. Tämän lisäksi kanavalle tulee tietysti jokaisen maan esitys semifinaaleissa sekä itse finaalissa.