Alankomaiden Joost Klein on hyllytetty – ei esiinny Euroviisujen finaalissa

Hollanti Europapa Joost Klein Euroviisut semifinaalit kertoimet vedonlyönti Alankomaiden

Alankomaiden Joost Klein ei esiinny lauantaina Euroviisujen finaalissa. Asia ratkesi lauantain aamupäivästä, kun EBU ilmoitti päätöksestään.

Euroviisujen finaali tullaan käymään ilman Alankomaiden edustajaa, sillä EBU tiedotti, ettei Joost Klein ole mahdollisuutta nousta lavalle. Tiedotteen mukaan Ruotsin poliisille on tehty kantelu uhkauksesta. EBU:n mukaan ei olisi soveliasta, että oikeudellisen prosessin edetessä artisti jatkaisi mukana kilpailussa.

– Haluamme tehdä selväksi, toisin kuin joissain median ja sosiaalisen median spekulaatioissa, tässä tapauksessa ei ollut mukana toisia esiintyjiä tai delegaation jäseniä, tiedotteessa todetaan.

Mainos alkaa:

Kohu käynnistyi perjantaina, kun Alankomaiden edustaja ei ilmestynyt lainkaan finaalin kenraaliharjoituksiin. Tämän jälkeen alkoi tihkumaan tietoja, että artisti olisi ottanut fyysisesti yhteen naiskuvaajan kanssa. Myöskään perjantai-illan Jury Show mentiin ilman Joost Kleinin esiintymistä.

Alankomaat oli ennakolta yksi TOP10-maista, joten kyseessä on harvinaislaatuinen ja vakava tapahtuma, kun maa suljetaan kokonaan ulos finaalista.