Tässä Apulannan kesän 2024 keikat!

Apulanta

Suomirockin suurimpiin yhtyeisiin kuuluva heinolalainen Apulanta viettää keikkailun suhteen hieman hiljaisemman kesän.

Toni Wirtasen, Sipe Santapukin ja Ville Mäkisen muodostama heinolalainen punk-suuruus Apulanta ei keikkaile tulevana kesänä aivan edellisten vuosien tahdilla, sillä kesän 2024 keikkakalenteri näyttää yhtyeelle ainoastaan yhtätoista esiintymistä. Keikkakalenterissa on mukana tuttuun tapaan muun muassa Aitoon Kirkastusjuhlat, missä heinolalaisyhtye on jo käytännössä vakioesiintyjä.

Apulannan keikkakalenteriin ei tänä kesänä kuulu ainuttakaan juhannuskeikkaa, joten bändin jäsenet viettänevät keskikesän juhlaa perheidensä kanssa. Heinäkuu on kesän kiireisin seitsemällä keikallaan, ja kesän viimeinen esiintyminen on jo elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Kemissä.

Mainos alkaa:

Yksi syy hiljaisempaan kesään saattavat olla lokakuun 25. ja 26. päivä Tampereen Nokia Arenalla järjestettävät suurkonsertit yhdessä Lahden Sinfoniaorkesterin kanssa. Aikainen kesäkeikkojen loppuminen mahdollistaa varmasti aktiivisemman valmistautumisen syksyn kohokohtaan.

Apulannan sosiaalisen median kanavien perusteella yhtye on myös valmistellut uutta studioalbumia kevään aikana, joten uutta musiikkia voi olla luvassa hyvinkin pian. Kyseessä on pitkän uran tehneen Apulannan 13. studioalbumi, ja edellinen pitkäsoitto Sielun kaltainen tuote julkaistiin vuonna 2022. Kyseiseltä levyltä löytyivät muun muassa hitit Lokin päällä lokki ja 60 uutta ongelmaa.

Apulanta on keskittynyt viime aikoina tekemään töitä myös luonnon hyväksi. Yhtye käynnisti vuonna 2022 Olympiastadion-konserttinsa yhteydessä Minusta kasvaa puu -metsähankkeen, jonka seurauksena Heinolaan istutettiin vuonna 2023 niin sanottu Apulanta-metsä. Toinen Apulanta-metsä istutettiin toukokuussa 2024 Rantasalmelle. Sipe Santapukki kommentoi lähes 3000 koivuntaimen istuttamista Rantasalmelle Apulannan verkkosivuilla seuraavasti:

– Koivumetsän istutus on tärkeä askel kestävän kehityksen edistämisessä ja paikallisen ekosysteemin monimuotoisuuden tukemisessa. Olemme ylpeitä tästä hankkeesta ja toivomme, että se innostaa myös muita yhteisöjä vastaaviin toimiin. Haluamme kiittää jokaista istuttajaa ja tahoa, jotka tekivät hienosta päivästä mahdollisen!

Apulanta – kesän 2024 keikat:

la 15.6. Helsinki, Helsinki City Festival
to 27.6. Seinäjoki, Provinssi
la 29.6. Pori, Iskelmä Festivaali

pe 5.7. Hämeenlinna, Wanaja Festival
la 6.7. Tampere, Tuhdimmat Tahdit
ma 8.7. Aitoo, Aitoon Kirkastusjuhlat
to 11.7. Jyväskylä, Suomipop Festivaali
la 13.7. Oulu, Suomipop Festivaali
la 20.7. Vantaa, Tikkurila Festivaali
to 25.7. Kuopio, Kuopiorock

la 3.8. Kemi, Satama Open Air

Tsekkaa myös: Tässä Haloo Helsingin kesän 2024 keikat!