Asiantuntija povaa isoa muutosta Euroviisuihin – autotune tullaan sallimaan

kaupungit Eurovision Village Thirty Seconds to Mars Qstock Helsinki City Festival Slot Festival Journey Nylon Beat Israelin Serbia UMK Finaali Kwan J Balvin Demoneista Jenni Vartiainen BLANKAn Euroviisuihin Suomalaisartistit UMK24 Pendulum Belgia umk 2024 Raskasta Joulua Suomen edustaja Porvoon viinijuhlat

Norjan viisudelegaation johtaja Stig Karlsen ennustaa, että Euroviisuihin tulee todella merkittävä muutos tulevina vuosina.

Karlsenin mukaan autotune tullaan sallimaan tulevaisuudessa myös Euroviisuissa. Nykyisillä säännöillä sen käyttäminen on kiellettyä, mutta tähän norjalainen veikkaa muutosta.

– Musiikkiteollisuus vaatii sitä, Karlsen sanoo The Euro Tripin haastattelussa.

Mainos alkaa:

– Katsojat tuntuvat ajattelevan, että autotune tekee laulutaidottomista ihmisistä laulutaitoisia. Näin voikin tapahtua studioympäristössä. Mutta livelähetyksessä tilanne on eri, huonosta laulajasta ei tule loistavaa.

Norjan Melodi Grand Prix’ssä eli maan euroviisukarsinnoissa se on ollut sallittua tämän vuoden alusta lähtien. Sen sijaan Suomen Uuden Musiikin Kilpailu ei salli autotunen käyttöä livelähetyksissä, mutta studioversioissa se on sallittua.

Euroviisut 2024 mennään kuitenkin ainakin vielä vanhoilla säännöillä, joten autotunea ei tulla näkemään Malmössa toukokuussa.