Coldplay julkaisee uuden albumin

Coldplay
Credit: Anna Lee Highres

Helsingin Olympiastadionilla neljällä loppuunmyydyllä konsertilla heinäkuussa esiintyvä Coldplay tiedotti julkaisevansa pitkään odotetun kymmenennen albuminsa, Moon Music, 4. lokakuuta 2024.

Albumin ensimmäinen single feelslikeimfallinginlove, julkaistaan tänä perjantaina 21. kesäkuuta.

Kappale sai ensiesityksensä Budapestissä loppuunmyydyllä Puskás Arénalla.

Mainos alkaa:

Moon Musicin on tuottanut kokonaisuudessaan Max Martin ja se on ennakkotilattavissa nyt kaikkialla.

Uudet tuotteet ja kestävän kehityksen standardit

Samalla kun Coldplay on kehittänyt uraauurtavia kestävän kehityksen toimenpiteitä nykyisellä kiertueellaan – joka on tähän mennessä tuottanut 59 % vähemmän CO2e-päästöjä kuin heidän edellinen stadionkiertueensa – yhtye on tehnyt paljon töitä tehdäkseen Moon Music -albumin fyysisestä julkaisusta mahdollisimman kestävän.

Moon Music on ensimmäinen albumi maailmassa, joka julkaistaan 140g EcoRecord rPET LP -muodossa. Jokainen kopio sisältää yhdeksän kuluttajajätteestä kierrätettyä PET-muovipulloa. Tämä vähentää valmistusprosessin hiilidioksidipäästöjä 85% verrattuna perinteiseen 140g vinyyliin.

Lisäksi yhtye on tehnyt yhteistyötä pitkäaikaisen kumppaninsa The Ocean Cleanupin kanssa luodakseen toisen vinyylin: The Notebook Edition EcoRecord rPET LP. Tämän version rPET koostuu 70% jokimuovista, jonka The Ocean Cleanup on kerännyt Rio Las Vacasista, Guatemalasta, estäen sen pääsyn Hondurasinlahteen ja Atlantin valtamereen.

Moon Music -albumin CD-versiot ovat maailman ensimmäiset, jotka julkaistaan EcoCD-muodossa ja valmistetaan 90% kierrätetystä polykarbonaatista, joka on peräisin kuluttajien jätevirroista. Tämä vähentää hiilidioksidipäästöjä vähintään 78%/kg ja estää yli viiden tonnin uuden muovin valmistuksen.

Rajoitettu ensimmäinen painos

Jätteen vähentämiseksi Moon Musicin ensimmäinen painos (sekä EcoRecord rPET LP että EcoCD) on tarkasti rajoitettu ja tuotettu korkeammalla spesifikaatiolla kuin tulevat painokset. Kaikki ensimmäisen painoksen EcoRecord rPET LP -tuotteet numeroidaan yksilöllisesti.

Moon Music on Coldplayn ensimmäinen albumi sitten vuoden 2021 Music Of The Spheres -albumin, joka oli ehdolla vuoden albumiksi Grammy Awardseissa, sekä saavutti Yhdysvaltain listaykkössinglen BTS:n kanssa tehdyllä kappaleella My Universe.

Music Of The Spheres on jo kerännyt tähän mennessä jo yli neljä miljardia striimausta.

Lähde: Warner Musicin tiedote