Euroviisujen ohjelma 2024 – tässä viisuviikon aikataulut

Euroviisujen ohjelma 2024

Tätä on odotettu! Euroviisujen ohjelma 2024 pääsee toden teolla vauhtiin tiistaina 7. toukokuuta, kun ensimmäinen semifinaali pyörähtää käyntiin.

Kevät on täällä, toukokuu on koittanut ja sehän tarkoittaa vain yhtä asiaa: Koko kansa liimautuu tv-ruutujen ääreen, kun ensin edessä on huippujännittävä Euroviisujen täyttämä viikko – ja sen jälkeen edessä puolestaan on niin ikään kansan rakastama Jääkiekon MM-kisat.

Me viisusivulla pureudumme näistä ensin mainittuun, joskin on todettava, että myös Leijonat-fanitus on toimituksessamme syvään juurtunut perinne.

Mainos alkaa:

Kuten jo yllä siis todettiin, viisuviikko starttaa 7.5. ensimmäisen semifinaalin siivittämänä, mutta toki Malmössä on tapahtunut jo tätä ennenkin. Esimerkiksi Suomen viisuedustaja Windows95man nähtiin viisulavalla ensimmäistä kertaa harjoitusten merkeissä jo maanantaina 29. huhtikuuta.

Euroviisujen ohjelma 2024 – tärkeimmät päivät ja ajat:

Kaikki ajat Suomen aikaa.

Tiistai 7. toukokuuta klo 22:00 – SEMIFINAALI #1

Torstai 9. toukokuuta klo 22:00 – SEMIFINAALI #2

Lauantai 11. toukokuutta klo 22:00 – FINAALI

Semifinaalien esiintymisjärjestys julkistettiin jo tovi sitten. Suomen esiintymisvuoro tulee ensimmäisen semifinaalin kymmenentenä.

Tai tarkemmin sanottuna 12:ntena. Tänä vuonna nimittäin myös niin sanotut suuret rahoittajamaat – sekä viisuja isännöivä Ruotsi – nähdään esiintymässä jo semifinaalivaiheessa. Nämä maat lunastavat kuitenkin tuttuun tapaan paikkansa finaalissa, joten esiintymisnumeroa semifinaalissa ei ole nimetty.

Ennen Suomea tiistain semifinaalissa kuullaan jo Iso-Britannian sekä Saksan esitykset, joten tästä johtuen Suomen varsinainen esiintymisnumero on 10, vaikka esitys onkin tiistain 12:s.

Ei yhtä selkeää ennakkosuosikkia finaaliin

Jos sitten tarkastellaan hieman Euroviisut Vedonlyöntiä, on Suomi viime viikkoina vakiinnuttanut asemansa joukon puolivälissä. Finaalipaikka näyttää kertoimien valossa lähes varmalta, mutta menestystä farkkumunan sävyttämälle esitykselle ei povata. On kuitenkin muistettava, että UMK:ssakin Windows95man nousi yleisöäänten perusteella aivan joukon hänniltä voittoon, joten maagisessa viisutunnelmassa kaikki on mahdollista!

Selvän ennakkosuosikkien kärkinelikon muodostavat Sveitsi, Kroatia, Hollanti ja Italia. Nähtäväksi jää, nouseeko näiden maiden takaa vielä joku yllättäjä aina voittokamppailuun saakka.

Kannattaa ottaa Euroviisut 2024 -sivumme seurantaan. Sieltä löydät muun muassa lisätietoa kaikkien maiden artisteista ja heidän esityskappaleistaan, sekä paljon muuta tietoa Malmön viisuista!

Malmö Arenalta kantautuneiden tietojen mukaan järjestelyt ovat sujuneet ilman suurempia ongelmia ja kyseinen näyttämö on valmis isännöimään historiansa kolmansia Euroviisuja. Viimeksi kyseinen areena täyttyi viisufaneista Loreenin vuoden 2012 voiton jälkeen.

On sanomattakin selvää, että juuri Ruotsi on se maa, jossa Euroviisuja osataan arvostaa, joten tunnelma areenalla tulee olemaan varmasti huumaava – ja tämä välittynee myös kotisohville asti.