Euroviisujen säännöt menevät uusiksi – luvassa suuria muutoksia

Windows95man säännöt Euroviisujen euroviisut Malmö Arenalla

Euroviisujen säännöt kokevat merkittäviä muutoksia tämän vuoden tapahtumaan, jossa esimerkiksi äänestäminen alkaa huomattavasti paljon aikaisemmin.

Euroviisut 2024 tulevat olemaan hyvinkin erilaiset, mitä aikaisemmat tapahtumat, koska luvassa on uudenlaisia sääntöjä. Aikaisemmin suurimmat rahoittajamaat sekä isäntämaa eivät ole esiintyneet semifinaaleissa, mutta Malmössä Espanja, Italia, Britannia, Saksa, Ranska ja Ruotsi pääsevät tositoimiin jo semifinaaleissa. Sen sijaan suoraan finaalipaikkaan ei tule muutosta, vaan nämä maat nähdään takuuvarmasti myös finaalissa.

Toinen valtaisa muutos koskee finaalissa äänestämistä. Aikaisemmin äänestäminen on käynnistynyt vasta kaikkien esitysten jälkeen. Tällä kertaa äänestys aukeaa jo kuitenkin hetki ennen ensimmäistä esitystä.

Mainos alkaa:

Yleensä ensimmäistä paikkaa on pidetty huonona juuri siitä syystä, että äänestys on käynnistynyt vasta esitysten jälkeen. Nyt näin ei enää ole ja se suosii ehdottomasti isäntämaa Ruotsia, jonka esiintyjä Marcus & Martinius arvottiin ensimmäiselle esiintymispaikalle.