Junior Eurovision 2024 -laulukilpailu järjestetään loppuvuodesta Espanjassa

Junior Eurovision 2024 Espanja

Junior Eurovision 2024 -kilpailu tullaan järjestämään Espanjassa. Asiasta ilmoitettiin Euroviisujen virallisilla verkkosivuilla keskiviikkona.

Kisa on nimensä mukaisesti lapsille suunnattu viisutapahtuma. Junior Eurovision -laulukilpailun osallistujat ovat 9-14-vuotiaita nuoria artisteja. Kilpailun voittajan päättää puoliksi yleisöpisteet ja puoliksi kansainvälisen tuomariston antamat pisteet.

Suomi ei ole vielä kertaakaan osallistunut Lasten Euroviisuihin, mutta vielä ei ole tietoa, nähdäänkö jo kenties Espanjassa myös sinivalkoinen edustaja.

Mainos alkaa:

Viime vuoden lopulla Ranskan Nizzassa järjestetyn kisan vei nimiinsä ranskalainen 13-vuotias Zoé, joka nousi julkisuuteen vuonna 2020 selviydyttyään Ranskan The Voice Kids -ohjelmassa semifinaaleihin saakka.

Lasten Euroviisuissa kisan voittajamaa ei automaattisesti isännöi tulevan vuoden tapahtumaa, joten siitä syystä Espanja ottaa tämän vuoden kisan järjestettäväkseen. Isäntäkaupunki sekä tarkempi päivämäärä julkaistaan myöhemmin. Vain se on varmaa, että kisa tullaan järjestämään aivan loppuvuodesta, marras-joulukuussa.