Shokki-ilmoitus! Lauri Tähkä lopettaa – päätös julkistettiin koskettavalla kirjeellä

lauri tähkä
Kuvaaja: Ville Juurikkala

Suomen suosituimpiin artisteihin kuuluva Lauri Tähkä on päättänyt lopettaa. Yllättävä ilmoitus julkistettiin maanantaina.

Pitkään Suomen musiikkimaailman huipulla keikkunut Tähkä on päättänyt lopettaa uransa tähän vuoteen. Artisti nähdään kesällä vielä normaaliin tapaan festivaaleilla. Ura huipentuu syksyllä Tampereella ja Helsingissä pidettäviin keikkoihin. Tampereella keikka on 29. kesäkuuta ja Helsingissä puolestaan 7. syyskuuta.

Tähkä on luonut valtavan määrän hittibiisejä, jotka soivat radiossa ja juhlissa vuodesta toiseen. Esimerkiksi Morsian, Aavikko, Nukkuvat Aamut, Palavaa Vettä ja Jääkukkia on miehen biisejä.

Mainos alkaa:

Artisti ilmoitti päätöksestään kirjeen muodossa, jossa Jarkko Suo kirjoittaa ystävälleen Lauri Tähkälle.

Lue alta artistin kirjoittama koskettava kirje, jolla lopettaminen julkaistiin.

Rakas ystäväni Lauri Tähkä!

Olet ehkä osannut odottaa tätä kirjettä. Tämä on painanut sydäntäni jo kovin pitkään. On aika sanoa ääneen: meidän täytyy erota.

Olet ollut minun elämäni keskipiste neljännesvuosisadan. Se on ollut uskomattoman hienoa aikaa.

Olen päässyt tutustumaan kanssasi upeisiin ihmisiin. Saanut tehdä maan parhaiden ammattilaisten kanssa töitä. Oppinut ihmisenä, lauluntekijänä ja esiintyjänä aivan valtavasti.

Tajuatko kuinka paljon olemme saaneet rakkautta ja sitä myös paljon antaneet? Olemmeko osanneet riittävästi kiittää faneja kaikkien näiden vuosien kannattelusta, avusta, ystävällisyydestä ja rakkaudesta?

On ollut kirkkaiden päivien lisäksi myös mustia päiviä ja raastavia aikoja. Meitä on inhottukin. Enemmän silti rakastettu. Kanssasi ei ole koskaan ollut kädenlämpöistä, vaan aina kamiinan kylki kuumana, hella kutosella, käsi hellalla.

”Ei vuodet kulu, ne kuluttaa”, sanoi eräskin naapurinpoika.

Ja kuluttu on. Toisesta meistä ei enää ole mitään jäljellä – ja se olet sinä, Lauri Tähkä.

Sinä tuskin sitä jäät suremaan, koska olet vain eloton luomus, minun itseni tekemä. Minä olen tästä haikealla mielellä, vaikka päätös on selvä. Kiitos kaikesta. Jatkan tästä eteenpäin omillani – en voi vielä tietää miten, mutta jotain villiä, intohimoista, musiikin tekoa, vapaata luomista, vapaata, arvaamatonta. Tekijänä Jarkko Tapani Suo.

Hyvästi!