Miten Suomen edustaja Euroviisuihin valitaan?

kaupungit Eurovision Village Thirty Seconds to Mars Qstock Helsinki City Festival Slot Festival Journey Nylon Beat Israelin Serbia UMK Finaali Kwan J Balvin Demoneista Jenni Vartiainen BLANKAn Euroviisuihin Suomalaisartistit UMK24 Pendulum Belgia umk 2024 Raskasta Joulua Suomen edustaja Porvoon viinijuhlat

Suomen edustaja Euroviisuihin on historian saatossa valittu erilaisilla menetelmillä, mutta nykyisin valintaprosessi on hyvin yksinkertainen.

Kaikilla artisteilla on mahdollisuus päästä Suomen edustajaksi Euroviisuihin, mutta se vaatii kovaa työtä ja onnistunutta biisiä. Yle käynnistää aina joka syksy hakuprosessin Uuden Musiikin Kilpailu -tapahtumaan. Tähän voi hakea kuka tahansa, joka kokee tehneensä loistavan biisin Euroviisuihin.

Hakijoista valitaan parhaimmat mukaan UMK:hon, joka käydään isolla lavalla aina alkuvuodesta. Aikaisemmin UMK on järjestetty Turun Logomossa, mutta kisan valtaisan suosion vuoksi nyt haussa on isompi tapahtumapaikka. Kilpailun finaalissa nähdään seitsemän artistia, jotka esittävät livenä vetonsa Suomen kansalle.

Mainos alkaa:

Esityksiä kuuntelee myös kansainvälinen raati, joka antaa pisteet jokaiselle artistille/yhtyeelle. Nämä muodostavat 25% kokonaispistemäärästä. Suurin valta on kansalla, joka saa finaalin aikana äänestää omaa suosikkiaan, jolla kokee olevansa parhaimmat mahdollisuudet menestyä Euroviisuissa.

Tämän jälkeen pisteet lasketaan yhteen ja voittaja lunastaa paikan Euroviisuihin!

Vuoden 2024 UMK järjestetään helmikuussa, jolloin saadaan selville se artisti, joka on Suomen edustaja. Vuoden 2024 Euroviisut järjestetään 11. toukokuuta Ruotsin Malmössä.