Muistatko vielä, kuinka Lordi voitti ylivoimaisesti Euroviisut?

Lordi

Lordi on suomalaisen musiikkihistorian ainoa Euroviisut voittanut esiintyjä. Tämä tapahtui vuonna 2006 Kreikan Ateenassa.

Suomi osallistui ensimmäisen kerran Euroviisuihin jo vuonna 1961. Aivan joka vuosi Suomea ei tästä lähtien ole nähty mukana, mutta osallistumisia alkaa kuitenkin olemaan kasassa jo lähes 60 kappaletta. Historiaan mahtuu kuitenkin ainoastaan vain yksi voitto ja tuo tapahtui vuonna 2006.

Kreikan Ateenassa järjestetyissä Euroviisuissa nähtiin yksi esitys ylitse muiden, kun Suomesta saapuneet monsterit valtasivat ihmisten sydämet ympäri Euroopan. Lordin voitto irtosi lopulta selvällä marginaalilla, sillä yhtye keräsi 292 pistettä. Toiseksi sijoittunut Venäjä sai yhteensä 248 pistettä.

Mainos alkaa:

Lordin voiton myötä Suomi pääsi järjestämään vuoden 2007 Euroviisut, jotka pidettiin Helsingin Hartwall Arenalla. Voittoa Helsingissä juhli Serbian Marija Šerifović.

Tämän jälkeen voitto on ollut ainoastaan kertaalleen lähellä, sillä Käärijä sai aikaan samanlaisen buumin vuoden 2023 Euroviisuissa. Se ei kuitenkaan kantanut aivan voittoon asti, kun ammattilaisraadilta huimat pisteet saanut Ruotsin Loreen oli vahvempi. Yleisön äänissä Käärijä oli suorastaan ylivoimainen, joten kansan riveissä suomalainen olisi ansainnut voiton.

Lordi voitti Euroviisut vuonna 2006