Ruisrock 2024 – ajankohta, liput ja artistit

Ruisrock 2024 Jenni Vartiainen
Kuva: Riikka Vaahtera / Ruisrock

Ruisrock 2024 tulee varmasti kovempana kuin koskaan, sillä vuoden 2023 tapahtuma oli loppuunmyyty ja paikalla oli kolme päivän aikana yli 105 000 ihmistä.

Ruisrock on sulattanut ihmisten sydämet jo vuosikymmenten ajan, sillä lähes joka kesä festari on loppuunmyyty ja fiilis on aivan katossa. Ei olekaan ihme, että esimerkiksi Antti Tuisku halusi lopettaa uransa juuri Ruisrockin legendaarisella Niittylavalla.

Niittylava ja Rantalava ovat jo itsessään käsitteitä, jotka kaikki Ruisrockissa käyneet tunnistavat. Niittylava on mahtava näky pimentyvänä kesäiltana, kun kymmenet tuhannet ihmiset ovat kokoontuneet kuuntelemaan pääartistia.

Mainos alkaa:

Ruisrock 2024 järjestetään heinäkuun alussa, 5.-7.7. Lisäinfoa tapahtumasta on saatavilla varmasti lähiaikoina, jolloin julkaistaan tarkat päivämäärät sekä tiedot lipunmyynnin aloittamisesta.

Ruisrock 2024 – Artistit

Ruisrockin kattaus on aivan huippuluokkaa, koska festareilla esiintyvät kaikki suomalaisen musiikin kuumimmat nimet. Tämän lisäksi pääesiintyjinä nähdään kansainvälisen luokan tähtiä. Vuoden 2024 artisteista mainittakoon vaikkapa The Chainsmokers sekä Stormzy.

Vuoden 2024 Ruisrcokin päiväkohtainen ohjelma julkistettiin maaliskuussa – ja kattauksesta voi sanoa vain yhden kommentin: TAJUNNANRÄJÄYTTÄVÄ!

Liput

Se on varmaa, että kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä. Liput ovat nyt myynnissä – ja ne menevät varmasti kuin kuumille kiville.

Lippuja myydään useissa eri kategorioissa, sillä tarjolla on pelkkiä päivälippuja, kahden päivän lippuja sekä koko festarit kattava kolmen päivän lippu. Tämän lisäksi lipuista on tarjolla myös Plus-versio sekä VIP-versio, johon sisältyy muun muassa vesibussikuljetus Turun keskusta festarialueelle.

Päiväkohtaisesta lipusta joutuu vuonna 2024 pulittamaan 135-145 euroa, kun taas kolmen päivän lippu kustantaa 240 euroa. Eroa ei kahden päivän lippuihin juurikaan tule, sillä ne kustantavat 220 euroa (pe-la ja la-su).

Lippuja voit ostaa Ruisrockin sivujen kautta.

Majoitus:

Ruisrockin aikana majoituspaikat ovat todella tiukassa, joten kannattaa jo hyvissä ajoin miettiä, millä tavoin haluat paikalla yöpyä. Hotellit ovat tietysti yksi helpoimmista vaihtoehdoista, mutta tässä kohtaa kannattaa olla hereillä ajoissa ja olla valmis maksamaan, koska hinnat ovat korkealla.

Yksi tapa majoitukseen on Artukaisissa sijaitseva camping-alue, jonne menee oma bussi festareiden jälkeen Ruissalosta. Hintansa puolesta tämä on edullinen vaihtoehto, mikäli telttaelämä muiden kanssa kiinnostaa.

Saapuminen:

Turun Ruissaloon on matkaa keskustasta, joten kävellen ei festarialueelle kannata mennä koko matkaa. Legendaarinen Ruissalon suora, tai Via Dolorosa, kuten osa matkaa kutsuu niin tarjoaa aivan tarpeeksi käveltävää. Helpoin tapa on saapua aivan porttien läheisyyteen polkupyörällä, sillä paikalla on pyöräparkki.

Jos pyöräily ei nappaa, niin muut vaihtoehdot saapumiseen ovat kaupunkibussi tai festaribussi, jotka tulevat aivan Ruissalon sillan läheisyyteen. Tuon lähemmäksi ei autolla voisi päästäkään.