UMK Finaali 2024 – ohjelma, TV ja artistit

kaupungit Eurovision Village Thirty Seconds to Mars Qstock Helsinki City Festival Slot Festival Journey Nylon Beat Israelin Serbia UMK Finaali Kwan J Balvin Demoneista Jenni Vartiainen BLANKAn Euroviisuihin Suomalaisartistit UMK24 Pendulum Belgia umk 2024 Raskasta Joulua Suomen edustaja Porvoon viinijuhlat

UMK Finaali 2024 järjestetään Tampereen Nokia Areenalla 10. helmikuuta. Tässä infopaketti valtavan kokoiseen musiikkitapahtumaan.

Uuden Musiikin Kilpailu ratkaisee Suomen osallistujan vuoden 2024 Euroviisuihin. Mukana on seitsemän artistia, jotka hyppäävät loppuunmyydyn Nokia Areenan lavalle lauantaina 10. helmikuuta.

UMK-kappaleet ovat tämän vuoden kisassa järjestäen aivan huippuluokkaa, joten voittajasta tullaan käymään todella kova taistelu. Ennakolta markkina asettaa suurimmaksi suosikiksi Sara Siipolan, mutta voitto ei todellakaan kirkossa kuulutettua. Sen sijaan ennakolta Siipolan kovimmat haastajat ovat Cyan Kicks sekä Mikael Gabriel & Nublu. Markkinat uskovat vähiten Jesse Markinin ja Sexmanen voittoon, joten siinä on asetelmat ennakolta kisaan.

Mainos alkaa:

UMK Finaali ratkaistaan äänillä, joita antaa sekä kansainvälinen raati että yleisö, joten jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen ja äänestää suosikkiaan. Viime vuonna Käärijä oli täysin ylivoimainen, mutta tämän vuoden voittaja ratkaistaan vasta lavalla, jossa jokainen voi esityksellään hurmata äänestäjät. Pisteet muodostuvat siten, että raadilta tulee 25% pisteistä, kun taas yleisölt 75 prosenttia.

Artistit:

Cyan Kicks – Dancing With Demons

Sexmane – Mania

Sara Siipola – Paskana

Jesse Markin – Glow

Windows95man – No Rules!

Sini Sabotage – Kuori Mua

Mikael Gabriel x Nublu – Vox Populi

UMK24 – TV:

Televisiointi on tuttuun tapaan Ylen harteilla, joten UMK tulee suorana lähetyksenä TV:stä Ylen kanavilla sekä Yle Areenassa. Lähetys käynnistyy klo 21:00. Jo ennen kilpailua luvassa on paljon materiaali niin Ylen verkkosivuilla kuin TV:nkin puolella, missä tarjoillaan pätkiä artistien biiseistä.