UMK-juontajat 2024 julkistettiin – kova kolmikko lauteille Nokia Arenalla!

UMK juontajat 2024
Kuva: Yle / Nelli Kenttä

UMK-juontajat 2024 on julkistettu. Uuden Musiikin Kilpailu käydään hulppeissa puitteissa Nokia Arenalla 10. helmikuuta.

Juontajina tänä vuonna toimivat laulaja Benjamin Peltonen, näyttelijä Pilvi Hämäläinen ja Possestakin tuttu juontaja Viivi Pumpanen. Kolmikko nähdään Ylen mukaan tositoimissa jo tammikuussa, kun artistit julkaistaan suorassa lähetyksessä.

– UMK:sta on viime vuosina tullut todella spesiaali juttu, ja edellisen viisukevään aikaan huomasin jälleen kerran miettiväni, että olisipa siistiä olla mukana. Päätin olla uikuttamatta kotisohvalla, tarjosin itseäni juontajaksi ja koekuvauksista lähtien tunnelma on ollut katossa, Pilvi Hämäläinen kertoo tiedotteessa.

Mainos alkaa:

Benjamin Peltoselta puolestaan löytyy kokemusta myös toiselta puolelta, sillä hän oli itse kisaamassa Uuden Musiikin Kilpailussa viime vuonna.

– Koska olen syntynyt Euroviisufaniksi, niin tällainen juontopesti on unelmien täyttymys! Varsinaiset juontajakokemukseni rajoittuvat ala-asteen joulujuhliin eli minulle tämä on innostava hyppy syvään päätyyn, Peltonen sanoo.

Kisaan yltäneet artistit julkaistaan 10. tammikuuta 2024, ja heidän kappaleensa julkaistaan yksi kerrallaan 11.-19. tammikuuta. Suuri finaali on edessä Nokia Arenalla helmikuun 10. päivä.