Päätös on tullut – Windows95man osallistuu Euroviisuihin

Windows95man No Rules Suomen euroviisuedustaja 2024 Voittajakertoimet Vedonlyönti

Euroviisujen ympärillä on riittänyt kuohuntaa ja epävarmaa oli myös se, osallistuuko UMK-voittaja Windows95man lainkaan tapahtumaan.

Epävarmuuden osallistumiseen toi se, kun EBU päätti aiemmin, että Israel osallistua viisuihin.

Nyt asiaan on kuitenkin saatu lopullinen ratkaisu Ylen ja artistin välillä käytyjen keskusteluiden jälkeen. Päätös oli se, että Windows95manin esitys tullaan näkemään Euroviisuissa ja valmistautuminen kohti toukokuuta voi siis toden teolla alkaa.

Mainos alkaa:

– Yle on päättänyt kunnioittaa Euroopan yleisradioliitto EBU:n arviointikykyä kisaan osallistuvista tv-yhtiöistä. Ymmärrämme, että asiaan liittyy erilaisia perusteltuja näkökulmia. Yle on saattanut EBU:lle tiedoksi Suomessa käydyn keskustelun sekä Suomen edustajan näkemyksen tilanteesta. Toivomme, että tilanne Lähi-idässä rauhoittuisi mahdollisimman pian, Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja ja vastaava toimittaja Ville Vilén sanoo tiedotteessa.

Windows95man eli Teemu Keisteri ja kilpailuesityksessä laulava Henri Piispanen puolestaan sanoivat, että ainoa oikea ratkaisu EBU:lta olisi sulkea Israel pois kilpailusta, mutta tähän ratkaisuun ei voida vaikuttaa boikotoimalla viisuja.

Euroviisut 2024 järjestetään Ruotsin Malmössä toukokuun alussa. Suomi on esiintymisvuorossa jo ensimmäisessä semifinaalissa, tiistaina 7. toukokuuta. Toinen semifinaali on vuorossa torstaina 9. toukokuuta, ja kaiken huipentaa finaali lauantaina 11.5.