Ruotsin edustaja Euroviisuissa tulee Norjasta! – Tutustu Marcus & Martinus -duoon

Marcus Martinus Ruotsi Euroviisut 2024

Ruotsin edustaja Euroviisuissa on Marcus & Martinus. Erikoisen tästä tekee se fakta, että duo on kotoisin naapurimaa Norjasta.

Voittaja selvisi perinteisesti spektaakkelimaisessa Melodifestivalen-kisassa, jossa artistit selvittivät ensin alkukarsinnat ja suuri finaali järjestettiin maaliskuussa hulppeissa puitteissa Friends Arenalla.

Marcuksen & Martinuksen kappale Unforgettable upposi siinä määrin, että kaksikon tie viisuihin avautui jopa ylivoimaiseen tapaan.

Mainos alkaa:

Isäntämaan ominaisuudessa duo pääsee suoraan finaaliin, mutta tänä vuonna myös suorat finalistit esiintyvät näytösluontoisesti jo semifinaalivaiheessa. Ruotsin esitys nähdään tiistaina 7. toukokuuta ensimmäisessä semifinaalissa. Semifinaalien esiintymisjärjestys löytyy kokonaisuudessaan sivuiltamme.

Marcus & Martinus nousi pinnalle lapsitähtinä

22-vuotiaiden kaksosten muodostama duo – oikeilta nimiltään Marcus Gunnarsen ja Martinus Gunnarsen – nousi julkisuuteen jo 10-vuotiaina, kun he voittivat Melodi Grand Prix Junior -laulukilpailun vuonna 2012. Tämän jälkeen norjankielinen debyyttialbumi Hei myi platinaa ja duo saavutti valtavan suosion varsinkin Pohjoismaissa.

Kaksikko on nähty esiintymässä myös Suomessa useampaan kertaan. Ensimmäinen näistä esiintymisistä nähtiin Elämä Lapselle -konsertissa vuonna 2016. Vuonna 2019 puolestaan kaksikko valtasi Telia 5G Areenan Helsingissä, ja suosiosta kertonee paljon se fakta, että paikalla oli 15 000 fania.

Myös sosiaalisen median puolella suosio on valtava, sillä Marcuksen ja Martinuksen Instagram-tilillä on peräti 1,3 miljoonaa seuraajaa – ja tämä määrä tulee Euroviisujen myötä varmasti vielä nousemaan.

Kaksikko pyrki edustamaan Ruotsia jo vuoden 2023 viisuihin, mutta tuolloin paikkaa ei kappaleella Air vielä auennut.

Mikäli duon taipaleesta haluaa lukea lisää, on heistä julkaistu kaksi suomenkielelle käännettyä kirjaa – ”Meidän maailmamme” sekä ”Meidän tarinamme”. Myös dokumenttielokuva löytyy ja se kantaa nimeä ”Yhdessä unelmiin”.

Miksi kaksikko sitten edustaa Ruotsia, eikä kotimaataan Norjaa? Syy tähän löytyy siitä, että duo työskentelee tällä hetkellä pääosin Ruotsissa ja he myös asuvat maassa. Kaksikko on länsinaapurissamme niin suosittu, ettei norjalaisedustus aiheuttanut juurikaan sen suurempaa haloota Ruotsin mediassa.

Norjaa tänä vuonna edustaa Gåte kappaleellaan Ulveham. Mitään suurta menestystä Ruotsille tai Norjalle ei povata, sillä Euroviisujen vedonlyönti käy kuumana, eikä kumpaakaan maata näy kärkisijoilla voittajakertoimissa.