Käärijä-muraali meni tunteisiin – taloyhtiö harkitsee valittavansa hallinto-oikeuteen

Käärijä Promokuva
Kuva: Warner Music

Vantaalle ilmestyi viisumenestyksen myötä valtava Käärijä-muraali, joka ei kuitenkaan kaikkia lähialueen asukkaita miellyttänyt.

Vastapäinen taloyhtiö, jolla on siis suora näkymä taideteokseen, valitti asiasta kaupunkiympäristölautakunnan lupajaostoon. Jaosto kuitenkin totesi, että ”pelkästään sitä, että toimenpide muuttaa naapurikiinteistön näkymää, ei voida pitää maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettuna haittana”.

Asunto Oy Vantaan Tikkurilan Center harkitsee nyt asian viemistä hallinto-oikeuteen.

Mainos alkaa:

– Emme ole Käärijää tai euroviisuhuumaa vastaan. Mutta monen osakkaan mielestä muraali ei sovi maisemaan. Se on raju ja provosoiva, sanoo asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Risto Carlson.

Carlson myös kertoi, ettei heitä ollut kuultu, kun muraalin maalaamisesta päätettiin. Taloyhtiö vaatii myös, että muraalille luodaan elinkaari, joka olisi enintään 10 vuotta ja sen jälkeen se maalattaisiin entiselleen. Lisäksi vaadittiin, että muraalin kunnosta huolehditaan 2–3 vuoden välein.

Asiasta uutisoi Vantaan Sanomat.

Tältä Käärijä-muraali näyttää:

https://twitter.com/DanielElkama/status/1707794625124020243

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen X:ssä.

Euroviisut 2024 lähestyy, mutta kuka periikään valtikan Käärijältä ja lähtee edustamaan Suomea Malmöön? Se selviää Uuden musiikin kilpailussa alkuvuodesta!