Käärijälle Vuoden vientiteko -palkinto – Cha cha cha palkittiin Vuoden biisi -kategoriassa

UMK24 Käärijä Käärijälle

Käärijälle pamahti pari maistuvaa palkintoa, kun Suomen Musiikkikustantajien 10-vuotisjuhlagaalassa palkittiin vuoden onnistujia.

Vuoden 2023 Euroviisut muistetaan ennen kaikkea Käärijästä, joka järjesti hurjan buumin ympäri Euroopan. Lopulta tuloksena oli upeasti 2. sija, mutta artistin kappale on jäänyt ikuisiksi ajoiksi ihmisten mieleen. Cha Cha Cha:lla on tällä hetkellä yli 100 miljoonaa striimausta Spotifyssa, mikä kertoo kaiken sen suosiosta.

Käärijälle sateli kunniaa

Ei olekaan ihme, että Suomen Musiikkikustantajien 10-vuotisjuhlagaalassa Käärijä nappasi palkinnon kahdesta eri kategoriasta. Ensimmäiseksi tilille tuli Vuoden vientiteko -palkinto, joka sai rinnalleen myös Vuoden biisi -kategorian voiton.

Mainos alkaa:

– Kappale on tehnyt suomalaisen musiikin historiaa maailmanlaajuisesti ollen eniten striimattu suomenkielinen kappale. Käärijä-ilmiö on yksi vuoden 2023 isoimmista ilmiöistä Suomessa, ja kaiken keskiössä on Cha cha cha -biisi, joka sellaisenaan on oivaltava, hauska ja aikaa kestävä kappale, raati kirjoittaa. 

Vuoden läpimurto – ja Vuoden kevyen musiikin tekijä – palkinnoilla palkittiin KUUMAA-yhtyeen nokkamies Johannes Brotherus, joka on kirjoittanut biisejä muun muassa Antti Ketoselle, Tuure Kilpeläiselle ja Einille.

KUUMAA-yhtye on tehnyt hurjan läpimurron suomalaisen musiikin eturiviin. Uuden Musiikin Kilpailu nosti entisestään yhtyeen suosiota, vaikka paikka Euroviisuihin jäikin haaveeksi. Kuitenkin Ylivoimainen-kappale on ollut yksi Suomen suosituimmista viime kuukausien ajan.