Kroatia sai eniten yleisöääniä – Israel kakkosena

Yleisöääniä Kroatia Euroviisut 2024

Euroviisujen voitto 2024 meni Sveitsille, mutta mikäli semifinaalien tapaan pelkkiä yleisöääniä olisi kuunneltu, kärki olisi ollut toisenlainen.

Eniten yleisön antamia ääniä meni ennakkosuosikkina finaaliin lähteneelle Kroatialle (337 pistettä) ja toiseksi eniten Israelille (323 pistettä).

Paljon puhetta herättänyt Israel sai täydet 12 pistettä Suomesta, ja sen lisäksi myös Australiasta, Belgiasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Luxemburgista, Alankomaista, Portugalista, San Marinosta, Espanjasta, Ruotsista, Sveitsistä, Iso-Britanniasta ja muualta maailmasta.

Mainos alkaa:

Juryn antamien äänten 12. sija pudotti maan kuitenkin voittotaistosta. Viisut voittanut Sveitsi puolestaan oli yleisöäänten perusteella viides.

Suomen Windows95man sai 15:nneksi eniten ääniä yleisöltä, kun taas ammattilaisraadit olivat ankarampia ja Suomen sijoitus oli toiseksi viimeinen. Näistä muodostui yhteissija 19. Listauksen äänten jakaantumisesta voit katsoa Eurovision Worldin sivuilta.

Sveitsi oli voittanut viisut viimeksi vuonna 1988, kun Celine Dion nappasi ykkössijan. Yhteensä maa on juhlinut Euroviisujen voittoa nyt kolmesti.

Eniten yleisöääniä keräsi Kroatian esitys:

Jos video ei näy, voit katsoa sen Euroviisujen YouTubessa.