Ammattilaisraadit olivat julmalla tuulella – Suomi sai toiseksi vähiten ääniä

Windows95man finaaliin jury

Ammattilaisraadit olivat ankaria Suomen Windows95manin esityksen arvostelussa, sillä jury-äänissä Suomi oli toiseksi viimeinen.

Kun katsotaan ainoastaan ammattilaisraatien antamia pisteitä, vain Viro oli Suomen takana. Virolle herusi neljä pistettä ja Suomellekin vaatimattomat 7.

Eniten juryn antamia ääniä keräsi Euroviisut 2024 voittanut Sveitsi, joka oli täysin omassa kastissaan: 365 pistettä. Toiseksi ammattilaisraatien puolesta arvotettiin Ranska 218 pisteellään ja kolmanneksi Kroatia (210).

Mainos alkaa:

Windows95man kuitenkin paranteli asemiaan yleisöäänten tultua julki, sillä Suomen esitys oli tässä listauksessa sijalla 15. Kun pisteet oli laskettu yhteen ja tulokset julkistettu, Suomen sinivalkoiset värit koristivat 19. sijaa, mikä oli ennakko-odotuksiin nähden pettymys.

Voimme olla artististamme kuitenkin ylpeä, sillä sekä tiistain semifinaalin että lauantain finaalin esitykset menivät nappiin, joten sen puolesta jossittelulle ei jäänyt sijaa.

Suomi oli toiseksi paras Pohjoismaa yhdeksänneksi sijoittuneen isäntämaa Ruotsin jälkeen. Norjan kohtalona oli puolestaan finaalin jumbosija.