Nämä kaupungit ovat hakeneet vuoden 2025 Euroviisujen isännöintiä

kaupungit Eurovision Village Thirty Seconds to Mars Qstock Helsinki City Festival Slot Festival Journey Nylon Beat Israelin Serbia UMK Finaali Kwan J Balvin Demoneista Jenni Vartiainen BLANKAn Euroviisuihin Suomalaisartistit UMK24 Pendulum Belgia umk 2024 Raskasta Joulua Suomen edustaja Porvoon viinijuhlat

Sveitsin kaupungit käyvät parhaillaan kilpailua siitä, että mikä saa isännöidä vuoden 2025 Euroviisuja, jotka maassa järjestetään.

Sveitsi saa kunnian isännöidä Euroviisuja, kun maan edustaja Nemo voitti Malmössä. Nyt kuhina käy kuumana siitä, että missä ensi vuoden tapahtuma järjestetään.

Ainakin neljä kaupunkia on ilmoittanut halukkuudesta järjestää tapahtuma. Ennakolta Zürichiä pidettiin potentiaalisena vaihtoehtona, koska onhan kyseessä Sveitsin suurin kaupunki. Zürich onkin ilmoittanut halukkuutensa tapahtumaan, mutta ei ole vielä vahvistanut paikkaa, jossa kilpailu pidettäisiin. Myös Basel on samassa tilanteessa, eli kaupunki ilmoitti haluavansa järjestää Euroviisut, mutta paikkaa ei vielä julkistettu.

Mainos alkaa:

Sen sijaan Geneve on jo vahvistanut paikankin, jossa se järjestäisi vuoden 2025 Euroviisut, jos se kaupungille myönnettäisiin. Paikkana toimisi Palexpo, jossa on vuosien saatossa järjestetty muun muassa tenniksen vuoden 2014 Davis Cup sekä vuoden 2019 Laver Cup. Paikka vetäisi 15 000 ihmistä sekä 2000 toimittaja, joten siltä osin puitteet olisivat ainakin kunnossa.

Myös St. Gallen on ilmoittanut halukkuutensa järjestää Euroviisut SGKB Halle, joka vetäisi 12 000 ihmistä. Ennakolta St. Gallen on näistä vaihtoehdoista kenties se epätodennäköisin.