Parhaat kesäfestarit 2024 – tässä kalenteri ja listaus

kesäfestarit Provinssi artistit 2024
Kuva: Sari Soininen / Provinssi

Parhaat kesäfestarit ovat sellaisia tapahtumia, joita laitetaan kalenteriin jo hyvissä ajoin talvella. Tässä kaikkien kovimpien aikataulut.

Kesällä yksi isoimmista asioista nuorelle aikuisväelle sekä jo hieman kokeneemmallekin musiikin ystävälle on kesän festivaalit. Tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, sillä ympäri Suomen järjestetään monipuolisesti todella erilaisia tapahtumia. Tietyt kestosuosikit esimerkiksi nuorten aikuisten keskuudessa on kuitenkin vuodesta toiseen samat, sillä Ruisrock, Provinssi ja WKND ovat sellaisia festareita, jotka saavat kansan liikkeelle vauhdikkaasti.

Festivaalit käynnistyvät jo kesäkuun alkupuolella, mutta tosissaan tapahtumia alkaa pyörimään juhannuksesta eteenpäin. Keskikesän juhla onkin yksi vilkkaimmista viikonlopuista, sillä useat isot festarit järjestetään tuolloin. Varmasti ne tunnetuimmat juhannusfestarit ovat Raumalla järjestettävä RMJ sekä Himoksen juhannusfestarit. Tämän lisäksi myös Tahkolla juhlitaan tunnettujen suomalaisartistien voimin juhannusta.

Mainos alkaa:

Festareita on käynnissä pitkälle elokuun loppuun asti, joten varmasti jokaisen aikatauluun löytyy jokin tapahtuma. Heinäkuu on tietysti vilkkain kuukausi, sillä onhan kyseessä varmasti ihmisten suosituin lomasesonki, jolloin myös festareille lähteminen ja niiden suunnittelu on helpompaa. Tämän vuoden festareilla on varmasti myös futiksen ystäville erityistä ohjelmaa, kun jalkapallon EM-kisat ovat käynnissä. Aikaisemmin useissa tapahtumissa on lähetetty suorana lähetyksenä futiksen arvokisoja.

Näiden alla mainittujen lisäksi luvassa on paljon muita tapahtumia, jotka ovat kokoluokaltaan sitten hieman pienempiä. Nykyisin todella monissa pienissäkin kunnissa ja kaupungeissa järjestetään omia kesäfestareita, joten mikäli joku eksoottisempi tapahtuma kiinnostaa, niin kannattaa katsoa kaupunkien ja kuntien omia tapahtumakalentereita näiden osalta.

Tätä kalenteria päivitetään jatkuvasti, joten mikäli kesälle ilmaantuu muita todella isoja festareita, niin löydät tiedot niistä tältä sivulta.

Parhaat kesäfestarit 2024:

Kesäkuu:

Heinäkuu:

Elokuu:

  • Weekend Festival – 2.-3.8. (Espoo)
  • Power Festivaali – 2.-3.8. (Järvenpää)
  • Simerock – 9.-10.8. (Rovaniemi)
  • Flow Festival – 9.-11.8. (Helsinki)
  • Blockfest 2024 – 16.-17.8. (Tampere)
  • Tapiola Festivaali – 16.-17.8. (Espoo)
  • Kokkolan Venetsialaiset – 30.-31.8. (Kokkola)