Uuden musiikin kilpailu 2024: Avaus- ja väliaikashow-esiintyjät julkistettiin!

UMK väliaikashow 2024 Benjamin Kuumaa Uuden musiikin kilpailu

Uuden musiikin kilpailu, eli UMK, käydään Tampereen Nokia Arenalla lauantaina 10.2. ja sen jälkeen Suomen edustaja Euroviisuissa selviää!

Artistit julkistettiin tiputellen jo lähes kuukausi sitten, mutta nyt itse show’sta on saatu lisätietoa avaus- ja väliaikanumeroiden osalta.

Illan Nokia Arenalla avaa viime vuoden UMK:ssa nähty Kuumaa-yhtyeen ja Benjaminin yhteisesitys. Benjamin toimii myös illan toisena juontajana. Kuumaa-yhtyeen UMK-kappale Ylivoimainen oli puolestaan viime vuoden soitetuin radiobiisi.

Mainos alkaa:

– Vuoden takainen UMK oli meille unohtumaton retki, joten on suuri ilo tehdä eräänlainen paluu UMK:hon, jonka puitteet ovat nyt entistä kunnianhimoisemmat. Benjamin on mieletön esiintyjä, jonka kanssa meillä on kunnia kiivetä lavalle ensimmäistä kertaa yhdessä. Luvassa on useiden musiikillisten maailmojen näyttävä törmäys ja liitto. Esitys, jollaista ei ole kummaltakaan artistilta aikaisemmin nähty, bändin solisti Johannes Brotherus sanoo Ylen tiedotteessa.

Show’n välinumerossa lavan valtaavat viime vuoden UMK-voittaja Käärijä sekä kisassa vuonna 2020 mukana ollut Erika Vikman. Kaksikko julkaisee yhteisen kappaleensa Ruoska vain päivää ennen lauantain H-hetkeä, joten biisivalintaa esitykseen tuskin kannatta arvailla sen enempää.

Uuden musiikin kilpailu 2024 – artistit:

Cyan Kicks – Dancing With Demons

Sexmane – Mania

Sara Siipola – Paskana

Jesse Markin – Glow

Windows95man – No Rules!

Sini Sabotage – Kuori Mua

Mikael Gabriel x Nublu – Vox Populi